Contacte precoç pell amb pell

Moltes de vosaltres ja coneixeu que és el contacte precoç pell amb pell però la veritat es que encara a moltes sales de parts NO forma part de la seva rutina. Per tant, en aquesta entrada vull explicar-vos quin és el veritable contacte pell amb pell perquè pugueu expressar el vostre desig de voler-lo portar a terme.

  • Què és el contacte precoç pell amb pell?

El contacte pell amb pell consisteix en col·locar el nadó nu sobre el tors també nu de la mare immediatament després del part, si el estat del nadó ho permet.  Per evitar la pèrdua de calor , col·loquem un capço (“gorrito”) al nadó i us taparem als dos amb un llençol i una manta.

original_piel_con_piel

 

  • Com ha d’estar el nadó col·locat?

La posició per col·locar-lo seria bocaterrosa. Intentarem evitar qualsevol tipus de pertorbació, afavorint un ambient tranquil, amb llum tènue i posposant totes aquelles pràctiques que no siguin necessàries immediatament, o bé realitza-les quan el nadó està a sobre la mare.

bebe portada piel con piel  

  • Quin és el moment òptim per fer el contacte pell amb pell?

Si l’estat del nadó ho permet, des que surt el nadó fins 2 hores després del part ja que en aquestes 2 primeres hores és quan està més alerta. En el cas que desitgis realitzar lactància materna, el nadó s’arrossegarà de manera instintiva des de l’abdomen de la mare fins el pit, agafant-se de forma espontània. Aquest procés es produeix normalment durant la primera hora de naixement. Els nadons que inicien la lactància materna espontàniament tenen més probabilitats d’agafar-se de forma correcte, evitant posicions inadequades.

pecho

  • Quins són els beneficis?

  1. Manteniment d’una òptima tª corporal del nadó.

  2. Els nadons ploren menys tant en intensitat com en duració.

  3. Més duració de la Lactància Materna.

  4. Millor estabilitat cardiorespiratoria.

  5. Millor índex glicèmic.

  6. Afavoreix el vincle mare-nadó.

 

Cartel piel con piel

 Per a més informació consulta aquesta pàgina de la OMS: 

http://apps.who.int/rhl/newborn/hscom2/es/

 

Compartir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

www.000webhost.com