I després del part, què?

original_puerperio

El postpart és un període de molts canvis i en el qual poden sorgir dificultats, per això les visites que realitzis amb la teva llevadora no són menys importants que les realitzades durant l’embaràs. Per tant, quan et donin l’alta de l’hospital truca per demanar visita!

  • Quan comença el postpart?

El postpart comença un cop surt la placenta i dura 6 setmanes aproximadament.

 

  • Quan hem donaran l’alta de l’hospital?

L’estada a l’hospital en el cas d’un part vaginal (tant si és instrumentat com si no) és de 48h aprox. I en el cas d’una cesària, entre 3-4 dies aprox.

vuelta a casa

 

 

  • Què he de fer en sortir de l’hospital?

Demana visita amb la teva llevadora durant la primera setmana després de l’alta.

 

 

  • En què consisteix aquesta primera visita de postpart?

És una visita importat  per detectar possibles complicacions, per resoldre dubtes i per donar-te  tota la informació necessària per aquesta etapa.

La teva llevadora repassarà amb tu des del dia del part fins al dia de la visita (tipus de part, anestesia, evolució del puerperi a l’hospital, tipus de lactància,…..).  És important que portis l’informe d’alta del part i del nadó ja que ho anotarà tot a la teva història. Millor acudeix amb la teva criatura, també li farà una ullada.

comadrona consulta

Farà una valoració física:

– Control de constants: tensió arterial, freqüència cardíaca i tª

– Comprovarà la involució uterina, és a dir, si el úter torna al seu lloc seguint l’evolució normal. Si has notat o notes els torçons “entuertos”.

–  Et preguntarà per les característiques  dels loquis (pèrdues sanguines): la quantitat, la olor, el color,… Ens informa de si existeix alguna possible anomalia o infecció.

– En el cas de tenir  una episiotomia: estat de la cicatrització, detectar possibles signes d’infecció. Si te’ns dolor et facilitarà analgèsia per aliviar-lo.

– Si t’han fet una cesària: et retirarà les grapes i valorarà l’estat de la cicatriu.

– Observació de l’alletament: descartar clivelles, ingurgitació, posicions inadequades,…

– Valoració de les cames: inflamació, dolor, envermelliment,…..

– Control de de l’hàbit deposicional i miccional: detecció de possibles incontinencies, estreñiment, signes d’infecció,…

A més a més de tot aquesta valoració física sempre hi ha també una valoració emocinal. Tal i com deia, el puerperi és una etapa de molts canvis i es important saber si s’encaren amb normalitat.

Durant la visita t’anirà informant de tot el que necessites. Alimentació, recupració física, pròximes visites, cures, consells sobre l’alletament, contracepció, sexualitat, …. En una pròxima entrada tractaré tots aquests temes més exhaustivament

Quins serveis hem pot oferir el meu centre d’atenció a la salut sexual i reproductiva?

– Visites de postpart al domicili: una llevadora anirà al teu domicili per realitzar la primera visita de postpart. Sempre són prioritàries les que tenen més dificultats per desplaçar-se fins al centre. Truca al teu ASSIR per informar-te’n.

 

Llama a la comadrona

– Grups de suport en el postpart: són grups de mares i nadons que es troben durant el postpart. Està format per 8 sessions i estan guiades per una llevadora. En aquestes reunions es tracten diversos temes com: alimentació complementaria, vacunes, accidents infantils, recuperació física postpart, valoració del sòl pèlvic, deslletament ,…. També es  dedica una part del temps de la sessió per realitzar massatge als nadons.

masaje

– Grups de lactància: estan conduits per una llevadora, les mares es reuneixen, normalment, un cop per setmana. Es resolen dubtes, problemes que puguin sorgir durant la lactància, extracció i conservació de la llet, ….

pecho

– Consulta telefònica/ Skype: alguns centes d’atenció a la salut sexual i reproductiva tenen la possibilitat de demanar una consulta amb la teva llevadora via telèfon o via Skype. Pregunta si el teu ambulatori en disposa. Pots resoldre els dubtes que poden presentar-se durant aquest període sense sortir de casa.

skype

– Visita d’urgències:  si apareix algun problema durant el postpart que precisi visita aquell mateix dia, demana una visita d’urgències. Un problema de lactància es considera una visita d’urgències (mastitis, clivelles, …..)

Compartir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

www.000webhost.com