Test d’O’Sullivan

Test d’O’Sullivan

diabetes-gestacional

A Catalunya, a totes les embarassades se’ls realitza el Test  d’ O’Sullivan, pot ser més coneguda popularment com la “prova del sucre”.

En aquesta entrada explicaré en que consisteix aquest test i quan us el realitzaran.

  • Què és el test d’ O’Sullivan?

És  un test que és realitza a totes les embarassadesexcepte aquelles que tenen algun factor de risc. Després explicaré en quins supòsits el protocol canvia.

El test d’O’Sullivan no és una prova diagnostica de diabetis gestacional sinó de cribatge, això vol dir que ens indicarà la sospita de patir una possible diabetis gestacional. Per tenir un diagnostic definitiu de diabetis gestacional cal realitzar un altre test què és el Test de tolerància oral a la glucosa. En la pròxima entrada parlaré d’aquest test.

 

blanco y negro

  • En que consisteix aquest test?

En arribar al teu centre d’atenció primària et faran prendre una solució de glucosa, és com una aigua molt ensucrada. Una hora després d’haver-te pres aquest preparat et faran una analítica de sang. Durant aquesta hora no podràs menjar ni fumar. En aquesta mostra de sang es determinarà el nivell de glucosa en sang.

 

glucosa

 

  • Quan hem faran el test d’O’Sullivan?

 Si no te’ns cap tipus de factor de risc se’t realitzarà el test entre la setmana 24-28 de gestació. Normalment, el test coincideix amb l’analítica del 2º Trimestre.

Per tant, en una mateixa punxada et faran les dues coses.

 

analisis-embarazo_large

 

  • Quina preparació necessito?

No has de fer cap tipus de preparació, no has de fer cap dieta especial prèvia tampoc  necessitaràs estar en dejú per fer-te el test d’O’Sullivan.

 

embarazopeso

 

  • Quins són els valors?

Test positiu : igual o superior a 140 mg/dl.

Test negatiu:  inferior a 140 mg/dl.

 

  • Quins són els factors de risc que faran canviar el protocol?

Les embarassades amb algun d’aquest factors de risc el test d’O’Sullivan es realitzarà al primer trimestre d’embaràs. Si surt negatiu es tornarà a repetir al segon trimestre (24-28 setmanes) i un altre cop al tercer trimestre (30-32 setmanes).

Factors de risc

– > 35 anys

– Antecedents familiars de diabetis

– Diabetis gestacional en algun embaràs anterior.

– Obesitat

– Patologia obstetrica prèvia

 

I si teniu qualsevol dubte, consulteu amb la vostra LLEVADORA!  

Compartir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

000webhost logo