Dona’m llet!

prematuros

Quan una dona es queda embarassada sempre espera que tot vagi bé, un embaràs sense complicacions, un  bon part i tenir un nadó sa,  però de vegades sorgeixen imprevistos amb els quals no hi comptaves, com per exemple, tenir un nadó prematur.

Amb aquesta entrada vull donar difusió d’una iniciativa que potser per a moltes mares és desconeguda. M’estic referint a la DONACIÓ DE LLET MATERNA

Espero que tots els que la llegiu la compartiu amb els vostre contactes perquè arribi al màxim de gent posible i mica en mica puguem tenir més mares que donin la seva llet per a altres nadons. Amb aquest acte tan simple és pot ajudar a moltes criatures i les seves families.

  • Quan un nadó és considera prematur?

Són prematurs tots aquells que neixen  abans de les 37 setmanes d’embaràs. Els nadons prematurs són criatures que es caracteritzen per un organisme encara immadur i/o un baix pes. Hi ha diferents graus de prematuritat depenent de les setmanes d’embaràs en les que tingui lloc el part. La majoria d’aquests petits són separats dels seus pares i són traslladats a una Unitat de Neonatologia, on estaran vigilats 24h al dia pels professionals sanitaris. Aquesta separació juntament amb l’angoixa i la impossibilitat de poder posar el nadó al pit (no en tots els casos) per què pugui estimular-lo,dificulta molt, sobretot les primeres setmanes, que les mares puguin extreure grans quantitats de llet.

 

neonatologiaDexeus

 

  • Per què un nadó prematur necessita la llet materna?

Diversos estudis han comprovat els beneficis de la llet materna. Us deixo aquí la llista:

– Millora les funcions de digestió i absorció.

– Millora la tolerància digestiva amb nutrició enteral, és a dir, l’administració de nutrients directament al tracte gastrointestinal mitjançant una sonda.

– Prevenció del risc d’enterocolitis necrotitzant

– Millora la funció retiniana.

– Millora el desenvolupament cognitiu.

 – Menys risc  d’infeccions. La llet materna té nombrosos factors de defensa.

 

lactancia-prematuros-2

  • Qui indica que els  nadons prematurs rebin llet materna de donant?

La llet materna donada és considerada com un “medicament”, i per tant, és receptada per un pediatra/neonatoleg.

  • Qui pot donar llet materna?

Totes aquelles mares  que gaudeixen d’un bon estat de salut i un estil de vida saludable,  que estiguin alletant als seus fills i que considerin que tenen llet suficient.

 

  • Quan està contrainidcat donar llet materna?

– Si prens medicació  de forma regular  amb determinats fàrmacs o consum de drogues o altres tòxics.

– Certes malalties cròniques o infeccioses (VIH i hepatitis B i C).

– Dones  fumadores o que consumeixin begudes alcohòliques.

 

  • Quins passos he de seguir per ser donant de llet?

Posa’t en contacte amb Banc de Llet Materna (link), et donaran cita amb un professional del banc de llet per fer-te una entrevista mèdica una analítica, es necessari fer-la per descartar qualsevol malatia. Heu de pensar que són nadons fràgils i s’ha de ser molt curós. Si l’analítica és correcte t’explicaran tot el procediment per extreure’t la llet i conservar-la.

blm

 

  • Quina quantitat i cada quant he de donar?

Pots donar llet durant el temps que vulguis, quan vulguis i  la quantitat que vulguis. Però  has d’avisar al banc quan deixis de donar i comprometre’t a informar-los si pateixes algun canvi de salut o si comences algun tractament mèdic.

BLW-lactancia-materna-leche-congelada

  • Coses importants que heu de saber:

– Et proporcionaran un tirallets manual, encara que pots fer servir si te’ns l’elèctric o bé ho pots fer mitjançant extracció manual. És molt important mantenir uns mesures higièniques adequades, tant vostres com dels estris que utilitzeu.

– No hauràs de desplaçar-te a portar la llet, vindran a recollir-te-la.

 

Vull recordar que la OMS recomana alimentar a tots els nadons amb lactancia materna exclusiva durant els 6 primers mesos.  

 

 

 

Compartir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

www.000webhost.com