Tinc la meva primera visita amb la llevadora

Llama a la comadrona Telecinco

La primera visita amb la llevadora és un moment molt important per a les mares i les seves parelles ja que coneixeran a la professional que els farà el seguiment de tot el seu embaràs. Serà la persona que els acompanyarà en tot aquest procés, tenint en compte la part més tècnica i física de l’embaràs (ecografies, analítiques, proves, consells sanitaris,…) però també donant suport a la part emocional (dubtes, angoixes, situacions difícils, …)

 • Com puc demanar visita?

Molt senzill, només has de trucar al teu ASSIR (centres d’atenció a la salut sexual i reproductiva) de referència i demanar una primera visita d’embaràs. Així de senzill, no es necessari que acudeixis al teu metge de família  per què et faci la derivació.

Emergency_Call

 

 

 • Quan he de demanar visita?

La primera visita amb la llevadora del ASSIR hauria de ser abans de les 12 setmanes d’embaràs. 

primer_trimestre_embarazo

 

 • Què hem faran en aquesta primera visita?

En aquesta primera visita, la llevadora necessitarà conèixer els teus antecedents de salut (operacions, malalties, si prens algun tractament,hàbits tòxics, revisions ginecològiques anteriors,…..), els de la teva família i els de la teva parella. Si creus que hi ha alguna informació important que la teva llevadora hauria de saber, no dubtis en comentar-li.

Si no és el teu primer fill/a, et preguntarà pels teus anteriors embarassos: si va ser un embaràs normal o bé va haver-hi complicacions, tipus de part, alimentació escollida per al teu nadó, pes al naixement i la salut actual de la criatura. Ens ofereix informació molt important per al seguiment del nou embaràs.

Seguidament calcularà la teva data probable de part a partir de la data de la teva última regla (el primer dia de la teva última regla). D’aquesta manera podrem saber de quantes setmanes estàs. També, et pesarà, et mesurarà l’alçada i et prendrà la tensió arterial.

T’informarà de tot el que necessites saber per al teu embaràs: seguiment normal de l’embaràs, hàbits saludables (alimentació, exercici físic, descans, …), mesures preventives, consells per pal·liar possibles molèsties que a vegades acompanyen l’embaràs, suplements que necessitaràs, signes d’alarma,…És un bon moment perquè puguis resoldre els teus dubtes.

També, t’explicarà totes les proves que t’hauràs de fer durant el primer trimestre i quan hauràs de tornar a demanar visita.

  Tota aquesta informació, la de visites posteriors i els resultats de les proves realitzades quedarà anotada al teu historial. La llevadora la tindrà recollida en un programa informàtic i a tu te’n farà una copia en format paper com un dossier, o et donarà un carnet, la portada d’aquest carnet és la fotografia següent. És important que el duguis sempre que hi vagis a la llevadora o al metge.

 • Quines proves hem demanarà?

 1. Una analítica de sang

 2. Una ecografia

En pròximes entrades explicaré totes dues proves

 • Documentació extra que pots aportar en aquesta primera visita (no es obligatori però si que ajudarà a completar el teu historial)

 1. Si te’ns a casa el teu carnet de vacunació seria bo portar-lo per poder comprovar quan et van posar l’última dosis de la vacuna del tètanus. Si no el te’ns, comenta-ho amb el teu metge/ssa o infermer/a de família per saber si està anotat al teu historial.

 2. Si te’ns alguna analítica on consti el teu grup sanguini i Rh seria bona idea dur-la el dia de la visita. Si no la tens no pateixis, et faran una durant el primer trimestre.

 3. Si la citologia te l’has realitzat a un centre privat,  porta el resultat de l’última que et vas realitzar.

 • Quan dura aquesta primera visita?

És la visita més llarga, dura aproximadament 30-45 minuts, però com heu pogut comprovar s’han de fer moltes coses.

Compartir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

www.000webhost.com