Tràmits a la Seguretat Social (Prestació de Maternitat I)

seguridad social

La setmana passada vaig publicar com havíeu de fer la inscripció al registre civil. En aquella ocasió no ho vaig mencionar però és una bogeria tots els tràmits administratius que s’han de fer un cop te’ns una criatura. Cada tràmit es fa a una administració diferent i saber quina documentació et farà falta és una tasca digne d’un investigador.

A més a més, no és té gens en compte la situació de la mare després d’un part. Una dona esgotada, recuperant-se del part, endinsada en la  criança del seu fill/a (qui ha tingut un nadó sap que els primers dies poden ser atuïdors) de vegades en ple  postoperatori d’una cesària (que no hem d’oblidar que és una intervenció quirúrgica) o bé amb punts per una episiotomia que et comporta un malestar/dolor a la zona, sobretot a la mobilització. Espero que dintre d’uns anys, a les meves classes de preparació al part aquest tema sigui molt menys complex d’explicar.

A l’entrada d’avui, només explicaré els passos per demanar-la sense excepcions per no embolicar més la troca.

  • Què és la prestació per maternitat?

Ajut econòmic  que percep tota dona treballadora que compleixi els requisits, durant el període de baixa maternal (normalment 16 setmanes, excepte parts múltiples). L’import que percebràs és el 100% de la quantitat que vas cotitzar a la Seguretat Social el mes anterior al part.

diners

  • Quins requisits he de complir?

  1. Estar afiliada i donada d’alta o en situació assimilada a la de l’alta.

  2. Tenir un període de cotització de 180 dies dins dels 7 anys immediatament anteriors a la data del part  o, 360 dies cotitzats al llarg de la vostra vida laboral

Aquest període mínim  varia en funció de l’edat de la mare:

  1. Menors de 21 anys: no s’exigeix període mínim de cotització.

  2. Entre 21 i 26 anys: 90 dies cotitzats durant els set anys immediatament anteriors a la data del part o  bé 180 dies cotitzats durant tota la vida laboral.

  • Quan comença la prestació?

Des del dia del part.

part

  • Quina documentació necessitaré?

– DNI

– Informe de Maternitat: us el donarà el vostre metge de família, us donarà 3 informes ( l’original per a tu, 1 per a la teva empresa i 1 l’altre per l’INSS)

– Certificat de l’empresa: s’obté enviant a la teva empresa l’informe de maternitat que us haurà expedit el vostre metge de família, a gestionar en el termini de 7 dies.

 Llibre de família

  • On es realitza aquest tràmit?

A les oficines del INSS. Es pot concertar la visita.

sss

 

Compartir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

www.000webhost.com