Vacuna de la Tos Ferina durant l’embaràs

Vacuna de la tos ferina durant l’embaràs

sintomas-de-la-tos-ferina

  • Què és la Tos Ferina?

És una malaltia respiratòria causada per un bacteri (Bordetella pertussis).

  • Quins són els símptomes?

És caracteritza per uns forts atacs de tos que de vegades, acaben amb un so agut que s’emet al inspirar. Els lactants no tendeixen a fer aquest so agut final però la tos pot anar acompanyada de sensació de falta d’aire.

  • Com es transmet?

És contagia a través de les gotes dels fluids  procedents del nas o de la boca de les persones infectades. Aquestes gotes poden ser inhalades o bé entrar en contacte amb les nostres mans i després tocar-nos la boca o el nas sense un rentat de mans previ.  Per tant, és una malaltia molt contagiosa. 

tosferina 2

 

  • Quina és la pauta de vacunació habitual de la tos ferina als infants?

La vacunació de la tos ferina comença als 2 mesos de vida i es torna a repetir als 4 i 6 mesos, més una dosi de record als 18 mesos , i als 4-6 anys. En total: 5 dosis

taula_vacunacions_131011_horitzontal

  • Per què les dones embarassades s’han de vacunar?

L’Agència de Salut Pública de Catalunya des de gener del 2014 recomana vacunar a totes les dones embarassades entre les 27-36 setmanes de gestació a causa d’un increment en el número de casos notificats de tos ferina en els darrers anys. D’aquesta manera fem un traspàs d’anticossos a través de la placenta al nadó, per tal d’evitar el contagi del nadó abans d’haver estat vacunat.

 

tpsferina4

 Si no has estat vacunada consulta amb la teva llevadora, ella t’informarà!

Per a més informació consulteu:  http://www20.gencat.cat/docs/canalsalut/Home%20Canal%20Salut/Professionals/Temes_de_salut/Vacunacions/documents/Arxius/Vac_Tos_ferina_Embarassades_170114.pdf

 

Compartir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

www.000webhost.com