Canastreta II. Coses innecessàries!

 

prohibit

 

M’he llegit un munt de llistes de canastretes de diversos hospitals i clíniques. De vegades són llistes interminables de coses i  moltes d’aquestes poc pràctiques, inútils o desactualitzades.

Com ha l’entrada anterior vaig parlar sobre com preparar la canastreta, avui toca escriure sobre tot allò que jo trobo innecessari. Reflexioneu i esborreu!

ROBA

  • Camisa de “batista”

camisa batista

Actualment hi ha molta gent que no coneix el què és aquesta peça de roba. EL teixit és semblant a una camisa i la majoria no tenen botons per l’esquena només un botó o un llaç, per tant l’esquena queda a l’aire. A més a més, s’arruga molt i no la trobaràs fàcilment en molts establiments.

Jo crec que és poc pràctica!

  • Calcetes “Ranitas”: és com una calça que subjecta el bolquer. Per tant, necessites una calceta i una samarreta interior. Masses coses!!!

ranita

 

  • Manoples: jo sóc de les que pensa que els nadons no han de tenir les mans tancades, sense poder-les moure ni tocar. Els fem perdre un del seus sentits, el tacte. És veritat que les mans les tenen fredes però això els hi passa a tots, és a causa d’un tema circulatori. La majoria de vegades és posen per a què no s’esgarrapin, però no patiu, talleu-li o llimeu les ungles amb molta cura.I si es fa una petita esgarrapada, no passa res,  no els hi quedarà per sempre. Per tant mans en l’aire!!! Us deixo un link perquè això de tallar les ungles no m’ho inventat jo ho diu AEPED: Ungles AEPED

manoplas

 

  • Mitjons: si els pantalons són d’una sola peça no necessites mitjons.

mitjons nado

 

 

  • Sabates: no són necessaris, són purament estètics, com més mobilitat tinguin als peus molt millor

sabatetes nadó

Intenteu comprar coses pràctiques i no molt complicades. Els nadons han d’estar còmodes!

ESTRIS

  • Colònia: tampoc sóc amiga de les colònies en els nounats. La colònia  els emmascarà altres olors, com per exemple la vostra. A més a més, pot irritar pell i mucoses si no es fa un bon ús. Un nadó no fa mai mala olor!

  • Xumets:  si feu lactància materna, eviteu els xumets, podria confondre al nadó la succió del xumet amb la del pit.

xumet

  • Sabó: tampoc sóc partidària de netejar als nadons amb sabó. El sabó resseca i irrita aquesta pell tant sensible. Pot ser, el primer dia  (passades 24h) necessitareu una goteta de sabó per treure restes de sang resseca del part. Si utilitzeu sabó que sigui sense espuma, perfums, additius,…..res que pugui irritar. Link per si voleu consultar més coses sobre el bany: El meu primer bany

sabó

 

  • Tovalloletes humides: ho vaig comentar a l’entrada anterior, si podeu millor utilitzar simplement aigua i una esponja natural. Respecte molt més la seva delicada pell del culet.

 

Com podeu veure hi ha coses que no són necessàries en la canastreta.  Apliqueu el sentit comú i de ben segur que encertareu!

Si teniu alguna experiència tant de coses prescindibles com imprescindibles no dubteu en compartir-ho!

Compartir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

www.000webhost.com