Massatge del perineu II

massatge perineal II

Aquesta entrada és la continuació de l’entrada massatge perineal I  en la qual explicava els beneficis del massatge en el moment del part i postpart.

Avui toca veure quina és la tècnica per realitzar el massatge. Veureu que és molt senzilla. Som-hi!!!

PASSOS a seguir per realitzar el massatge.

1. Netejar-se les mans i les ungles

netejar-se les mans

2. Col·locar unes compreses d’aigua calenta (no ha de cremar) o bé fer una dutxa abans de començar. L’objectiu és relaxar els teixits.

compreses aigua calenta

3. Agafar un oli per realitzar el massatge. A l’entrada anterior vam parlar de quins eren els més adequats.

4.  Si us feu vosaltres mateixes el massatge utilitzeu els dits polzes però si ho fa parella els dits índex i cor.

DITS DE LA MÀ

5. Lubriqueu els dits polzes feu un massatge circular suau en la part externa de la vagina. L’objectiu és activar la circulació sanguínia dels teixits. Aquest pas no haurà de durar més de 2 minuts.

massatge perineal moviments 1

6. Amb els dits ja lubricats, els introduireu dintre de la vagina uns 3-4 cm.

massatge perineal moviments 2

7. Pressioneu el teixit de la vagina cap abaix (zona del recte) durant 2 minuts o fins que notis molèsties. T’ajudarà a imaginar-te quina és la sensació que tindràs quan surti el cap del teu nadó. Et servirà per identificar-la  i no espantar-te el dia del part quan aparegui.

MOVIMENT MASSATGE PERINE

8.  Si el massatge te’l fas tu mateixa amb el dit polze i l’índex subjecte l’entrada de la vagina en forma de pinça i fes un moviment en forma de U. Realitza’l durant 2-3 minuts. Si el fa la teva parella haurà d’utilitzar els índex i cor.

MASSATGE PERINE MOVIMENTS

Com podeu veure és una tècnica molt senzilla, econòmica i que ens aportarà múltiples beneficis en el moment del part. Se que per a moltes dones les primeres setmanes pot resultar molest i pot donar lloc a deixar-ho córrer però aquesta sensació anirà millorant a mesura que passin les setmanes, a causa de que els teixits s’hauran anat distenent poc a poc. Jo no dubtaria en fer-me’l!

Consulteu sempre amb la vostra llevadora davant qualsevol dubte, és el professional més adequat per al vostre assessorament!

Compartir!

2 pensaments a «Massatge del perineu II»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

www.000webhost.com