10 regals diferents per a l’arribada d’un nou nadó

matrona.cat nadal

Per la foto principal podeu intuir que l’entrada d’avui està relacionada amb una de les èpoques de l’any més maques, el NADAL!

Com jo a casa meva ja he muntat l’arbre i he comprat torró, he pensat que ja estic totalment immersa en aquesta festivitat, només hem faltava escriure una entrada al blog.

En aquesta entrada vull donar possibles idees per a regalar als futurs pares, però són coses que surten de la quotidianitat (roba pel nadó, joguines, tovalloles,….). No només regals que comporten desembutxacar calers, sinó que també, trobareu idees de regals que no us costaran gaires diners i que les families us ho agrairan igual o més.

Si voleu fer un regal per Nadal o bé per l’arribada del futur nadó, llegiu bé aquesta llista perquè hi trobareu idees originals amb les quals segur que encertareu.

Comencem!

1. Una llevadora a domicili

Les mares rebran l’atenció personalitzada d’una professional especialista en tots el temes que envolten la maternitat. A més a més, de fer una valoració física podrà rebre suport en la lactància, que de vegades les primeres setmanes pot ser que no sigui un camí de roses.

Crec que tenir una llevadora de referència que t’acompanyi en aquesta etapa penso que és imprescindible, i no ho dic jo perquè jo ho sigui! El postpart és una etapa en la qual de vegades les dones es poden trobar perdudes i tenir un professional sanitari al teu costat al qual puguis consultar dubtes, neguits,  inseguretats o simplement explicar com et sents pot ser de gran ajuda.

llevadora atenció postpart

2. Bressol sidecar

El bressol sidecar resulta molt car per a les families però i si el fem nosaltres mateixos?

Us deixo un enllaç on podreu veure com es fa: Bressol sidecar per a fer collit

Resulta molt pràctic per a fer collit amb el teu nadó.

bressol sidecar

 

3. Un bon pernil.

I per què un bon pernil?

Doncs perquè a totes les embarassades a l’analítica del primer trimestre és mira si són immunes a la toxoplasmosis. Aquelles que no ho són,  han de congelar els embotits curats  abans de ser consumits.

A mi que m’encanta el pernil, no és el mateix menjar un pernil congelat que sense congelar, per tant, a la meva llista de desitjos hi trobarieu menjar un bon pernil després del part.

pernil toxoplasma embaràs

4. Val per un servei de neteja

Després d’estar en contacte amb mares que tenen una criatura m’he adonat que les feines de casa es poden convertir en un obstacle per a la seva recuperació, per tant, que millor que oferir la possibilitat de tenir a casa durant els primers 15 dies un servei de neteja que ho faci per tu. Així la mare i el pare només es dedicaran a l’adaptació i cura del seu nadó de manera conjunta.

netaja postpart

5. Un gestor

Segur que us pregunteu, un gestor i per a què? Doncs molt senzill, tots els tràmits administratius derivats d’un part són molt enfarragosós i normalment aquest treball el fan els pares. Per tant, si doneu l’oportunitat de tenir un gestor, els pares es podran oblidar de gastar 2 dies (com a mínim) de la seva curta baixa paternal en fer tota aquesta paperassa.

tràmits nadó

6. Un coixí de lactància

Les mares que donen el pit estan i estaran moltes hores amb el nadó en braços. Al principi, el bebè pesa 3-4 Kg però ràpidament anirà augmentant. Així que per millorar la salut postural i prevenir possibles contractures, regaleu a les mares aquest estri tant útil i senzill. Preu aprox: 40€.

Com podeu veure a la fotografia no només és útil durant la lactància, també durant l’embaràs.

coixí lactancia embaras

 

 

7. Taller de massatge per al nadó o recuperació postpart amb nadons

Aquests tallers són molt útils no només per aprendre a fer massatges al teu nadó o bé fer algun tipus d’exercici físic per a tu (ioga o pilates), sinó que també serveixen per a dedicar-vos un temps per a tots dos. A més a més, permet conèixer d’altres mares amb les que podràs compartir situacions semblants, inquietuds o neguits.

Totes aquestes activitats no precisen deixar el nadó amb ningú, de fet estan dissenyades per a què hi assisteixis amb ell.

ioga mares i nadons

 

8. Un portanadons ergonòmic + taller

Escolliria un portanadons ergonòmic per a que els futurs pares poguessin utilitzar des del primer dia. És un estri molt útil ja que els nadons precisen molt contacte tan de la mare com del pare els primers mesos de vida. Un dels beneficis que he pogut observar dels bebès portejats és que són menys neguitosos i  dormen més.

El taller és per aprendre a fer els nusos.

portanadons

 

9. Un brou casolà

Un brou fet a casa amb les seves verduretes, gallina, pollastre,…és el millor reconstituent per a una dona que acaba de tenir una criatura. A més a més d’hidratar, és de fàcil digestió, és relaxant i segons un estudi realitzat per Stephen Rennard, del Centre Mèdic de la Universitat de Nebraska, el brou de pollastre té propietats ANTIINFLAMATÒRIES.

Us deixo l’enllaç de la noticia: El caldo de pollo y su papel en el sistema inmune

 

brou postpart  

10. Tuppers

Portar a una família que acaba de tenir un nadó menjar cuinat no té preu!

El menjar típic que tenim tendència a portar són bombons, ho sé que estan molt bons, però no resulten útils. En canvi, uns quants tuppers de: macarrons, estofat, puré,… pot treure a les families  d’un destret “apuro”.

tuppers per a dones en el postpart

 

Espero que amb totes aquestes idees us hagi ajudat a trobar un regal diferent!

Si vols saber quan penjo les noves entrades al blog i d’altres artícles interesants: Segueix-me a Facebook!

 

Compartir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

www.000webhost.com