Terapia neural. Una eina més en la consulta de la llevadora!

terapia neural

Porto temps sense escriure, ho trobava a faltar, però han sorgit noves experiències que no m’han permès dedicar-li  temps. Ara tinc la situació més controlada, per tant,  m’he posat novament!

Vull presentar-vos una tècnica en la que m’he començat a formar recentment, la Teràpia Neural. Segur que us sona a xinés, però veureu que a mesura que us vagi explicant per a què s’utilitza, és possible que en sentiu més curiositat!

Primer de tot, començaré per relatar com va arribar a la meva vida la teràpia neural (TN).

Jo vaig fer la meva formació de llevadora en un centre sanitari de Catalunya. En aquesta àrea de Catalunya, les llevadores d’atenció primària feien servir un tècnica anomenada teràpia neural, fins aquell moment jo no havia sentit mai a parlar-ne.  En concret, la feien servir en dones que tenien dolor amb les seves relacions sexuals, sobretot, després d’episiotomies o estrips. Però també, la feien servir per episiotomies que costaven cicatritzar, que s’havien infectat o per qualsevol cicatriu que resultava dolorosa o amb pèrdua de sensibilitat, per exemple cesàries…..Ràpidament vaig observar que les dones tractades amb TN tornaven a la consulta referint milloria  en les seves molèsties.

episiotomia terapia neural

 

  • Però, què és la teràpia neural?

És la injecció a baixa dosis, d’un anestèsic, en punts específics per neutralitzar irritacions del nostre cos.

I és que una irritació, a causa de cicatrius, infeccions, agressions… pot alterar el nostre sistema nerviós i donar lloc alteracions en la capacitat de resposta de les cèl·lules, produint un dolor o incomoditat, ja sigui en el punt de la lesió o altres parts del cos.

La teràpia neural es basa en el restabliment de la connexió nerviosa que hi ha entre les cèl·lules del cos, mantenint el bon funcionament dels òrgans i teixits.

terapia neural neuronas

  • Com s’aplica?

Cada injecció provoca una micro descàrrega elèctrica (imperceptible) que repolaritza la membrana de les cèl·lules, fent que reiniciïn la seva recuperació, retorni l’equilibri al sistema nerviós i disminueixi el dolor.

L’efectivitat dependrà de la resposta del cos de cadascú, amb influència dels factors que ens envolten…Per tant, el número de sessions les marca la persona, en funció de la seva milloria, que tant pot ser immediata com de manera progressiva.

terapia neural dolor

  • Per a què està indicada?

Punts de dolor o incomoditat com:

Episitomies o estrips

Cesàries

Dispareunia, és a dir, molèsties amb les relacions sexuals

terapia neural cesarea

És pot aplicar tant durant el postpart  com en qualsevol moment de la vida.

Cada cop hi ha més llevadores que realitzen aquesta tècnica en els ambulatoris de Catalunya.  Consulta amb la teva llevadora!

Viure amb dolor NO ha de ser la única opció.

Si teniu experiències amb aquesta teràpia, expliqueu-nos-la ja que pot ajudar a d’altres dones.

 

Bibliografia:

 

 

 

Compartir!

1 pensament a «Terapia neural. Una eina més en la consulta de la llevadora!»

  1. Fa molts anys que em tracto amb TN i n’estic molt contenta!! Per moltes altres coses. Afortunadament en el postpart no l’he necessitat 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

www.000webhost.com